This is a Purot.net wiki
Pages
  • View:

Digitarina

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Kiitos palautteesta kaikille!
katimatt   (18.11.2011 10:58)
 

Tässä on mukavaa tatsia ja hyvät saundit! :-)
piams   (16.11.2011 21:53)
 

Aivan huippu! Varsinkin tuo loppu! Kylläpä sai makeat naurut!
pirjoriitta pirjoriitta   (16.11.2011 18:41)
 

Kiitos! Ei niin helppo kysymys tuo 1+1, sanoo matikisti. Onneksi lapset oppii sen ennen koulua. heh. Siitäpä tuli mieleen, opettaminen on vaikeampaa, mitä nuorempia opettaa. Kyllä sitä virtausmekaniikkaa, kun matikan kieli opittu, mut miten 7-luokkalaisille, et -(-7) =+ 7
hmakio   (16.11.2011 18:16)
 

Moi ryhmäläiset! Käykääpä kurkkaamassa, jos ette ole ehtineet, Ihmettelijöiden ja Vätyksen digitarinat! On nämä kyllä mainioita! t. Mari-Selina, kirjaamaton
anonymous   (15.11.2011 00:10)
 

Kuten Veijo sanoi yhdessä mailissa, hiohan voisi loputtomiin... mutta nyt on valmista. JOS hioisin, muokkaisin otsakkeita :D selkeämmiksi. Itsekriittinen saa aina olla ;P
Kiitos vielä Veijolle loppuliimauksesta ja julkaisusta. Kunnia jokaiselle hyvin tehdystä työstä. Hyvä me.
katimatt   (14.11.2011 19:31)
 

Aivan mahtavaa Veijo, Kati ja Satu :-)! KIITOS!!!!!! Sanoo kirjautumaton Mari-Selina
anonymous   (14.11.2011 16:54)
 

tuo tiivistys oli hyvä homma, katsottiin perheen kanssa ja se oli sama tunne.. nstudy oli kyllä hyvä huipennnus minustakin, siitä ei kyllä tullut kommenttia perheeltä, ajatteli satu
anonymous   (14.11.2011 08:05)
 

Hieno homma; kiitos aherruksesta Veijo ja Kati! Lähden nyt junalle, linjoilla sitten taas hu iltana! Mari-Selina, kirjautumaton!
anonymous   (13.11.2011 20:51)
 

Hyviä kommentteja Mari-Selina. Laitoin ne Kalevan uutiset ja yhden lisää (Tietokonepelit lisää poikien englannin taitoja). Nyt nuo on ensin, sitten nstudy ja lopputekstit. t. Veijo
anonymous   (13.11.2011 18:05)
 

Kati kerrotko mulle kun sun osuus on valmiina niin alan yhdistelemään palasia. t. Veijo
anonymous   (13.11.2011 18:03)
 

Tiivistin eka osuutta. Nyt se on n. 1 minuuttia. Kuvat menee nopeammin. Voin vielä yrittää puristaa joitain sekunteja. Laitoin Kalevan uutisen siihen nstudyn alkuun. Tiivistin myös loppua ja alkua. Alku + loppu + 1 ja 2 kohtaus n. 2 minuuttia nyt. nstudy jutun voi jättää poiskin eli laittaa vaan sen Kalevan uutisen ja lopputekstit?
t. Veijo
anonymous   (13.11.2011 17:53)
 

Moi! Hyvin Kati nappasit ajatukset! Tosiaan se nstudy on minusta oiva lopetus ja iskee kyllä meihin edutoolilaisiin kuin häkä, koska kaikilla on ollut kyseisen alustan kanssa vaikeuksia! Siellä dropboxissa on pari kuvaa kalevan tämän viikon jutuista; toisessa innovaatiokoulu-opettajasta (palkittiin); jutussa tuotiin esille, että miten pelaaminenkin voi olla oppimisen tukena ja toinen kalevan juttu koski yritystä, mikä oli luonut oppimispelejä. Näitä tosiaan voisi laittaa (jos saisi vaikka kuvat yhdistettyä?), että tosiaan viime aikoina on paljon ollut puhetta teknologian/pelien hyödynnettävyydestä oppimisessa ja sitten loppukommentti tämä nstudy, ettei aina kaikki kuitenkaan välttämättä ole hyvästä (vaikka varmaan paljon hyvää siinä nstudy-alustassakin; meitä opiskelijoita on vain turhauttanut sen toimimattomuus...). t. Mari-Selina, joka taas unohti kirjautua!
anonymous   (13.11.2011 17:45)
 

Tosi hienoa kun tulee näitä kommentteja teidän perheeltä! Auttaa paljon viimeistelyssä, kun ei olla vain ja pelkästään omien havaintojen varassa.

Tarkoititko siis, että
1) Ykköskohtauksen kuvia lyhyemmiksi
2) Otsakekuvat kolmoseen ja neloseen
3) Pelaamiskommentteja lasten kuviin nelosjaksoon
4) Päätösjaksoon (tai neloseen) tekstitv:n uutiskuva ja .. mitä muuta olikaan pelaamisen hyödyistä?
5) nstudysta en tiedä mitään, Veijon heiniä

Mun puolesta nämä on mahdollisia, ja ehdin omiini tehdä muutokset huomenaamuna. En tiedä sainko kaiken poimittua ja ymmärsinkö oikein. Selvennä vain, jos jotain en vielä tajunnu.
katimatt   (13.11.2011 17:27)
 

No niin, nyt sitten katsoi mies ja 10-v. Päällimmäisenä oli ymmärrys, että miten oppiminen on muuttunut yksilöoppimisesta yhteisölliseksi, teknologian hyödynnettävyys jäi auki. Lapsi taas kommentoi, että miksi alussa oli niin kauan kuvat. Mietin, että voisiko sitä alkua nopeuttaa (esim. huomattavasti kauemmin aikaa lukea alkutekstiä+esim. sitä "piirroskuvaa", missä opettaja kertoo oppilaalle ratkaisua kuin sitä kuvaa, missä poika toteaa, että voidaan käyttää tietokonetta) ja sitten niitä otsakkeita. Siinä lopussa minusta kuvat etenevät tosin hyvin ja voisi heittää sellaisia lyhyitä "kommetteja" oppilaiden suuhun (tyyliin mangamathsia/purottia/jes pelaamaan), lähinnä sellaisia, että käytetään jotain teknologisiaoppimispelejä tukena. Ja pitäisikö loppuun laittaa ennen sitä nstudyä vaikka yhdistetty kuva näistä viimepäivien uutisista (missä peleillä on todettu olevan hyötyä oppimisen kannalta), ja sitten taas nstudyyn, otsake, että joskus teknologiasta voi olla haittaakin. Vai? Sanoo kyllä taas joku, jolla ei kokemusta, että onko edes mahdollista... Ps. lähden iltasella yöjunalle (Helsinkiin), katson mahdolliset kommentit ennen sitä, mutta sitten seuraavan kerran linjoilla vasta hu iltana. Ja ti iltana kotona, että voin yrittää olla olla apuna niin paljon kuin suinkin pystyn.
mariselina   (13.11.2011 16:39)
 

Varmasti lisätekstitys selkiyttäisi. Itsellämme on vain se ongelma, että tiedämme mitä minkin on tarkoitus sanoa, ja minä ainakin olen jo niin sokeutunut käyttämilleni kuville että on todella vaikea miettiä, mihin tekstejä tarvittaisiin. Huomaa, että on hurahtanut 15 vuotta siitä, kun päivittäin tällaisia asioita mietin :D
Laitan ainakin ne otsakkeet. Jos tulee muita ehdotuksia, voin laittaa muutakin. Kuvien kestoa voin omalta osaltani tsekata vielä, kestääkö joku suhteessa muihin kauemmin. Yhden muistankin, sen jossa lukee että opehan lupasi tehdässä yhdessä tietsikalla. Siihen varasin mittaa, että ehtii lukea. Onko se teidän mielestänne liian pitkä? Itse olen hidas lukija.
katimatt   (13.11.2011 16:06)
 

No niin, laitoin 13-v. murkun katsomaan filmin (on kuvisluokkalaisena tehnyt koulussa digitarinoita, tosin moviemaker-ohjelmalla...on se koulu muuttunut omista ajoista :-)!). Kommentteja: miksi jotkut kuvat ovat niin kauan (en tiedä onko teknisesti mahdollista nopeuttaa), hiukan hankalasti tajuttavissa ja kuulemma tekstitykset voisivat selventää enemmän. Jotenkin kuulemma ymmärsi sisällön (breeffasin alkuun, että tarina kertoo, miten aikoinaan koulussa opetettiin aika lailla opettaja-vetoisesti, nyt tehdään yhdessä ja voidaan käyttää jopa teknologiaa oppimisen tukena). Selkeyttäisivätkö siis jonkinlaiset otsakkeiden ja tekstien lisäykset?
mariselina   (13.11.2011 14:29)
 

Minäpä laitan meillä perheen katsomaan tuotoksen tässä iltapäivällä, kun saan kaikki ruokapöydän ääreen. Kerron sitten kommentit. Tuli tässä mieleen, että kun painotamme, että teknologia todella voi olla oppimisen apuna (mikä nyt näissä tämän viikonkin uutisissa on monesti korostettu), niin joskus se voi asettaa myös hankaluuksia/motivaation laskemista, toimimattomuudellaan... (meidän ippi kurssin nstudy, vaiko jonkun edutoololaisen näppärästi nimeämä no study :-)?) On se vaan aika haasteellista kertoa kaikki näin rajoitetussa ajassa... Ja Kati: minusta se yhdessä oppiminen ja teknologian avulla oppiminen - otsakkeet ovat hyviä!
mariselina   (13.11.2011 14:01)
 

Mitkä sanat laittaisin otsikoiksi, jotenkin tuntuu että olenko koostanut pätkät eri aiheisiin kuin itsesäätöinen ja asiantuntijaksi oppiminen? Ovatko nämä paremmin yhdessä ja teknologian avulla oppimista?
Samalla voin laittaa sen mangamaths-repliikin. Mitä siihen vastataan, "JOO!" vai "no sitte ku on saatu tää ensin valmiiksi"?
Satu, synopsis on yksi työvaihe, jonka oli tarkoitus summata alkuperäinen idea. Sitä ei tarvitse rukata tässä vaiheessa. Ei haittaa, vaikka se olisi hieman erilainen kuin lopputuotos. Oleellista on, että työ kertoo sen mitä halusimme.
Jos jolla kulla on kotona esikatseluraati, heiltä voisi kysyä, mitä ymmärtävät digitarinan kertovan. Sitten tietäisi, pitäisikö jotain vielä alleviivata/selventää.
katimatt   (13.11.2011 13:50)
 

Yhtyy Mari-Selinan mielipiteeseen :D Hienoa! Otsakkeet, puhekuplat Mari-Selinan ehdotuksen mukaan hyvä juttu.. ja se teknologian haaste, erinomaista, saako sitäkin jotenkin myös enemmän esiin, ettei mene ohi ymmärryksen..?
Tarinaan sisältyy oleelliset asiat, mitä kässärissä oli esillä ja todella hienosti esille tuotu! Pitäisikö nyt miettiä, onko synopsis ihan OK vai tarviiko se terävöittämistä jotenkin?
t. satu, ai nii piti kirjautua
anonymous   (13.11.2011 12:08)