This is a Purot.net wiki
Pages
  • View:

IHMETTELIJÄT-ryhmän työtila

IHMETTELIJÄT

Ryhmän roolit PBL-työskentelyssä

OPISKELIJAN NIMI ROOLI 1. PBL CASESSA ROOLI 2. PBL CASESSA ROOLI 3. PBL CASESSA
Moilanen Tapio Puheenjohtaja Sihteeri 2 Aktiivinen ryhmän jäsen
Moilanen Eija Sihteeri 1 Aktiivinen ryhmän jäsen Aktiivinen ryhmän jäsen
Myllyaho Pia Aktiivinen ryhmän jäsen Sihteeri 1 Puheenjohtaja
Rapo Ari Aktiivinen ryhmän jäsen Puheenjohtaja Sihteeri 1
Kananen Pirjo Aktiivinen ryhmän jäsen Aktiivinen ryhmän jäsen Sihteeri 2
Mäkiö Hannu Sihteeri 2 Aktiivinen ryhmän jäsen Aktiivinen ryhmän jäsen

Mikäli tiettyyn rooliin valittu henkilö ei sairastumisen tai muun hyvän syyn vuoksi kykene hoitamaan roolinsa mukaista vastuuta, valitsee ryhmä keskuudestaan sijaisen hoitamaan kyseistä roolia.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

@piams kiitos vinkistä, pitääpä ottaa mietintään :)
arirapo arirapo   (11.11.2011 09:47)
 

@hmakio @arirapo @pirjoriitta Tässä mielenkiintoinen 5op kurssi tarjolla, jos teillä tarvetta. Kävin tämän viime vuonna ja voin suositella. "Kasvatustieteiden koulutuksen kasvatustieteen syventäviin opintoihin kuuluva kurssi: 413004S Koulutussuunnittelu ja koulutusekonomia II, 5 op järjestetään tänä syksynä englannin kielellä. Opettaja on PD, Dr Maximilian Sailer, opetuskieli englanti. Kurssille voivat osallistua myös muiden koulutusohjelmien opiskelijat." Kurssin dispositio ja lyhyt esittely luennoitsijasta: http://wwwedu.oulu.fi/kasope/ktlukk/E... Planning and Economics of Education II (2).htm
piams   (09.11.2011 08:39)
 

Tervehdys ihmettelijät! Heli, joka oli ryhmänne listalla nimenä, ei osallistu lainkaan OTTO-opintojaksolle, joten poistin hänen nimensä ryhmänne roolijakotaulukosta
Venla_Vallivaara Venla_Vallivaara   (13.10.2011 16:13)
 

Muutamia kommentteja yleisesti ryhmien työskentelyyn liittyen:
- Muistattehan merkata ajoissa muun ryhmän nähtäville, mitä itse kukanenkin lukee, ettei tule päällekkäisyyttä
- Muistattehan olla henk. koht. tiivistelmissänne tarpeeksi napakoita, eli vain tutkimuskysymyksenne näkökulmasta olennainen poimittuna
- Käykää tutustumassa myös muiden ryhmien työtiloihin, joista voitte löytää vinkkejä niin wikin rakentamiseen ja hyödyntämiseen kuin lähteisiinkin
- Myös toisten ryhmien valmiisiin tuotoksiin kannattaa tutustua ja siten täydentää omaa ymmärrystään edellisen casen aiheesta
- Voitte myös poistaa wikisivuja ryhmänne työtilan alta (sitten jos käyvät tarpeettomiksi) tai uudelleenjärjestää ja -nimetä niitä, mikäli kokonaiskuva alkaa näyttää hajanaiselta.
TSEMPPIÄ TYÖSKENTELYYN! :)
Venla_Vallivaara Venla_Vallivaara   (04.10.2011 14:13)
 

Sittenhän melkein kaikki ovat sihteeri2:sen pallilla.
Ja hup
........ s,
...... putosin.

No, ryhmä nosti mut sit sille paikalle. Kiitos!
hmakio   (29.09.2011 18:11)
 

Hei!
Jos joudutte sairastumisten tai muiden syiden takia tekemään uudelleenjärjestelyjä PBL-roolituksissa, muuttakaa roolit myös tuosta taulukosta <-- niin tuutori näkee, kuka oikeasti hoitaa mitäkin roolia.
t. Venla
anonymous   (29.09.2011 08:14)
 

En ole nyt ehtinyt asiaan enää kauheasti perehtyä. Täällä on kyllä tosi mielenkiintoista keskustelua käyty. Onko nyt jotain mihin pitäis vielä perehtyä ennen kuin saamme työn kasaan.Voi olla että huomenna jotain ehtisin saamaan kasaan.
Eijam   (27.09.2011 12:37)
 

Hmmm...taisin löytää tästä Purot.netistä pienen bugin: jos URL-osoitteessa on ääkkösiä, järjstelmä katkaisee osoitteen. Kokeillaan vielä uudestaan:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ilmiöpohjainen_oppiminen

Juuh, ei toimi, käynpä siis lyhentämässä sen www.bit.ly-palvelussa:
eli tässä linkki Wikipediaan http://bit.ly/qYYWoF
arirapo arirapo   (25.09.2011 11:04)
 

Pienenä näkökulman virittäjänä en malta olla mainitsematta ilmiöpohjaisen oppimisen menetelmää tässä yhteydessä. Lyhyesti lisätietoa löytyy wikipediasta http://fi.wikipedia.org/wiki/Ilmiöpohjainen_oppiminen, mutta laajemmin aiheeseen pääsee tutustumaan Ilmiöpohjaisuuden omassa wikissä:
http://ilmiopohjaisuus.wikispaces.com/

Tämä sen takia, että kun keskustelimme asiasta, yhdeksi isoksi asiaksi tuntui nousevan jako luokanopettajuuteen ja aineenopettajuuteen. Meillä aikuispuolellahan ei sen tyyppistä jakoa ole, koska kaikki ovat tavallaan 'aineenopettajia'.
arirapo arirapo   (25.09.2011 11:01)
 

@hmakio Onpa hyvinkin :)
arirapo arirapo   (24.09.2011 17:59)
 

En vielä lainannut kirjaa. Onko kivempi lukea ku opelehti?
hmakio   (24.09.2011 17:42)
 

Luen muuten tässä samaan aikaan sitä kirjaa, Oppimisen teoria ja teknologian opetuskäyttö. Siinä olevat jutut osuvat hyvin kohdalleen tähän työskentelyymme. Oletteko ja hommanneet sen?
arirapo arirapo   (24.09.2011 17:36)
 

Kävin tossa vähän 'teollisuusvakoilemassa' muiden ryhmien töitä. Tosi mielenkintoisia tekstejä sieltäkin löytyy! Sellainen tuli mieleen, että pitäisikö meidänkin miettiä jotain visuaalista juttua raporttiimme? Jotkut olivat käyttäneet kaavioita ja mindmappeja?
arirapo arirapo   (24.09.2011 16:39)
 

Ei löydy Kuuskorven väitöskirjaa, ei Doriasta saati edes mainintoja Googlesta... Lieköhän sitä edes julkaistu vielä?
tapiomoi   (24.09.2011 14:23)
 

Pitää myöntää, ettei lehden linja ja oma ajattelu kohtaa. Itse olen ajatellut eron johtuvan myös luokanopettaja - aineenopettaja dikotomiasta
hmakio   (24.09.2011 13:59)
 

Olin vähän pettynyt tuohon Opettaja-lehden artikkeliin. Okei, hyvä että asiasta puhutaan, mutta miten ihmeessä tuo lehti osaa vesittää kaikki jutut. On niin paperinmakuista että!
arirapo arirapo   (24.09.2011 13:47)
 

Alla mainittu opettajalehden artikkeli luokkahuoneesta löytyy myös netistä:
http://www.opettaja.fi/pls/portal/doc...
Marko Kuuskorpi tutkinut väitökseensä peruskoulun opetustiloja ja niiden kaluste- ja laiteratkaisuja. Ehtisitkö Tapio kurkata netistä, jos löydät vaikka tuon väitöksen tiivistelmän? Vois olla ihan kiinnostava vilkaista.
Minulla menee la-su tiiviisti futiskentällä. Ma päivällä on taas opiskeluaikaa. Olisko ok, jos luettais ma mennessä toistemme tekstit, keskusteltais ja lyötäis homma pakettiin sitten? Vai mitäs te muut tuumaatte?
piams   (23.09.2011 22:09)
 

@pirjoriitta Oon kyllä sitä mieltä että meidän pitäis olla siihen Heliin yhteydessä, eikä odottaa että maikat patistaa :) Sovitaan että minä laitan postia hänelle.
arirapo arirapo   (23.09.2011 18:29)
 

Mulle tulee, pitääpä alkaa kohta lukea...
arirapo arirapo   (23.09.2011 18:27)
 

Sattuuko monelle tulemaan opettajalehti? Ainakin kahdessa artikkelissa sivuttiin näitä teemoja. Artikkeli Luokkahuone huutaa apua sisältää tilakysymyksen pohdintaa, lähinnä oppilaan näkökulmasta. Varapuheenjohtaja Kari Kinnusen kirjoituksessa sivutaan yhteistyötä ja yrityisopetusta.
hmakio   (23.09.2011 17:49)