This is a Purot.net wiki
Pages
  • View:

Ohjeita työskentelyyn

Ohjeita wikiympäristön käyttöön

Jokaiselle ryhmälle on perustettu oma työtilansa, jossa ryhmä työskentelee kurssin aikana. Lisäksi wikistä löytyy hiekkalaatikko, jossa voit vapaasti harjoitella uusien sisältöalueiden lisäämistä yms.

Oikean ylänurkan näkymävalikosta voit valita joko pelkän sisältöalueen, pelkän keskustelun tai molemmat näkyviin.

Uusia sivuja (oman ryhmäsi työtilan tai vaikkapa hiekkalaatikon alle) pääset lisäämään vasemman reunan "Luo uusi sivu"-linkistä. Vasemmasta reunasta löydät myös sivukartan, jota pitkin pääset liikkumaan sujuvasti wikissä sivulta toiselle.

Mikäli wikin käytössä ilmenee ongelmia tai jotain kysyttävää, voit hyödyntää tämän sivun keskustelualuetta (oikealla) tai ottaa suoraan yhteyttä kurssin opettajaan (venla.vallivaara(at)oulu.fi)

Upotuksen (esim. Prezi, Slideshare tai Mindmeister -esitys) voit tehdä valitsemalla
- Add here... (tulee näkyviin sivun olemassa olevien sisältöalueiden väleihin ja perään)
- Other
- Presentation (Prezi tai Slideshare) tai Mind Map (Mindmeister ja muut vastaavat sovellukset)

 

Ohjeita PBL-työskentelyyn


CASE 1: ASIANTUNTIJAKSI OPPIMINEN

  • Virikkeenä Niina Impiön ja Pirkko Hyvösen luennot 16.9.2011
  • Lopputuotoksena 2-3 sivun kirjoitelma ryhmän omassa työtilassa viimeistään torstaina 29.9.
  • Kirjoitelma saa olla (riippuen ryhmän aiheesta) yhtenäinen teksti tai väliotsikoilla jaettu pienempiin osiin.Tuotoksessa tärkeintä on se, että se on yhtenäinen kirjoitus, joka vastaa ryhmän asettamaan kysymykseen/tavoitteeseen. Tavoitteena on, että kirjoituksessa myös näkyy monipuolinen lähdeaineiston käyttö. Lähteet tulee olla merkattuna sillä tasolla, että lukija voi ne halutessaan löytää (eli kirjoittaja(t), vuosiluku ja teoksen nimi tulisi ainakin löytyä). Viittaukset voivat olla numeroituja tai tekstin sisään merkattuja. Tärkeintä on, että koko tuotoksen ajan viittauskäytäntö on systemaattinen.

CASE 2: ITSESÄÄTÖINEN OPPIMINEN

  • Virikkeenä Adem Uzunin, Sanna Järvelän ja Jonna Malmbergin luennot 30.9.2011
  • Lopputuotoksena graafinen esitys (Miellekartta, Prezi-esitys tms.) linkitettynä ryhmän omaan työtilaan viimeistään keskiviikkona 12.10.
  • Esityksestä tulee löytyä kaikki ryhmän oppimistavoitteen näkökulmasta keskeiset käsitteet, käydä ilmi näiden käsitteiden väliset suhteet ja löytyä ymmärrettävässä muodossa vastaus/vastauksia oppimistavoitteeseen/tutkimuskysymykseen. Ryhmä voi halutessaan avata kuviota lyhyen tekstin avulla.

CASE 3: YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN

  • Virikkeenä Venla Vallivaaran ja Jari Larun luennot 13.10.
  • Puretaan lähitapaamisessa torstaina 3.11., jolloin ryhmä työstää paperille tai tietokoneelle tuotoksen, jonka sihteeri kirjoittaa puhtaaksi ja linkittää ryhmän työtilaan perjantaihin 11.11. mennessä.

Ohjeita digitarinan työstämiseen

Ohjeet digitarinan työstämiseen (pdf)

Välineenä digitarinan työstämisessä suositellaan käytettäväksi Wevideota, jonka käyttöä harjoiteltiin JOKO-kurssin harjoituksissa 29.9.

Digitarinatyöpajan (3.11.) ohjeet alkuun pääsemiseksi.

Hyödyllisiä linkkejä

Lähdevinkkejä PBL-työskentelyyn:

Välineitä ryhmien tuotosten työstämiseen

  • Prezi
  • MindMeister
  • Lisää itse tänne välineitä, joita teidän ryhmänne on käyttänyt työskentelynsä tukena! :)

Ryhmän digitarinan työstämiseen

 

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Kun katsoo tuota digitarinan seikkaperäistä ohjeistusta, niin minulle tulee mieleen pikemminkin lyhytelokuvan tekoprosessi kuin varsinainen digitarina. Mielestäni digitarinassa on olennaista se että siinä on suhteellisen matalan kynnyksen aloitustaso ja tärkeämpää on luovuus kuin analyyttisyys. En toki kritisoi tätä lähestymistapaa, halusin vaan hiukan tarkentaa... :)

Tässä aika hyvä kuvaus genrestä, vaikka onkin Wikipediasta ja lähdeviitteet ovat mitä ovat: http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_storytelling.
arirapo arirapo   (01.11.2011 11:51)
 

Liitetiedoston voit lisätä seuraavanlaista polkua klikkailemalla:
- Add here...
- File (tai jos haluat toisesta sovelluksesta jotain: other)
- Select or transfer the files
- Upload files
- Upload single file
Venla_Vallivaara Venla_Vallivaara   (26.09.2011 12:25)
 

Lopputuotoksen tulee olla noin 2-3 sivun mittainen kirjoitus, joka saa olla (riippuen ryhmän aiheesta) yhtenäinen teksti tai väliotsikoilla jaettu pienempiin osiin.

Tuotoksessa tärkeintä on se, että se on yhtenäinen kirjoitus, joka vastaa ryhmän asettamaan kysymykseen/tavoitteeseen. Tavoitteena on, että kirjoituksessa myös näkyy monipuolinen lähdeaineiston käyttö.

Lähteet tulee olla merkattuna sillä tasolla, että lukija voi ne halutessaan löytää (eli kirjoittaja(t), vuosiluku ja teoksen nimi tulisi ainakin löytyä). Viittaukset voivat olla numeroituja tai tekstin sisään merkattuja. Tärkeintä on, että koko tuotoksen ajan viittauskäytäntö on systemaattinen.
anonymous   (26.09.2011 12:18)
 

Sihteeri 2. roolissa kyselen: 1. Kuinka tarkasti merkitään lähteet? 2. Millaista tekstiä meiltä odotetaan: esseetä, raporttia? Siis mikä pitäisi olla lopputulos? terv Pirjo
pirjoriitta pirjoriitta   (25.09.2011 15:44)
 

Miten saan liitetiedoston lisättyä. Olen yrittänyt, mutta jotain en nyt varmaan vaan hoksaa. Ja kestääkö sen latautuminen, kun pyydetään odottamaan...olenko liian malttamaton...
outivaha   (23.09.2011 10:23)
 

Tällä keskustelualueella voit esittää kysymyksiä kurssin työskentelyyn liittyen
Venla_Vallivaara Venla_Vallivaara   (08.09.2011 11:24)