This is a Purot.net wiki
Pages
  • View:

Tarinajuuria

Ketuttaa

Synopsis:
Kolme aikuista opiskelee opetusteknologian parissa, mutta ei ongelmitta. Nämä pienet ongelmat alkavat ketuttaa ja paisuvat niin suureksi, että ne uhkaavat koko oppimisprosessia ja ihmisten mentaalista terveyttä, ellei sitten joku auta.

Ja tuo joku on tietoverkkojen oma supersankari, voittamaton verkkotuutori, kaikkien kyberkettujen kuningas - Firefox!

Paikalla aina, kun tarvitaan
!

Väliotsikko 0  Tämähän sujuu...?

Kohtaus 1.1A:lla on rauhallinen opiskeluhetki tietokoneen ääressä. Hetki hetkeltä työskentely muuttuu hankalammaksi, kun jokin ei toimi.

A(mahdollisesti käsinukke)lukee Adaptiivisen asiantuntijuuden käsikirjaa(tulee esille kuvana kirjasta, jossa mainittu teksti) ja kirjoittaa vimmatusti (pretzi-ukko tai puhekupla: "Kuin puro vapaana virtaa kirjoitus". Pysähtyy lukemaan valmista tekstiä. Yllättyy-hämmästyy(Kysymysmerkki).(ukkeli/puhekupla:"No mitä nyt? Kyllä se onnistuu, se vaatii vaan paljon kahvia ja tupakkaa").

Väliotsikko 1  Tuhon enteet

Kohtaus 2.1 B:llä on luokassa esitelmä  alkamassa aiheesta iuoiuoiuo. Tekniikka ei pelitä niin kuin pitäisi.  Hän hermoilee.                                                                                        

B Ylpeänä kehuu "Kyllä tuli mahtava Pretzi-esitys tehtyä, kyllä porukat hämmästyvät", pitäen samalla käukosäädintä kädessä.(Pretzi esitystä voisi näyttää lyhyesti, jos mahd.).
Väliotsikko 2  Laitapuolen kulkija

Kohtaus 3.1C on acp:llä. Ystävällisesti hän osallistuu ryhmän toimintaan, vaikka kommentoi välillä, että systeemi ei toimi kunnolla. Ystävällisyys muuttuu passiivisuudeksi.                                                                          

C istuu tietokoneen äärellä kuulokkeet pääässä ja nyökkäilee"Tuo kuulostaa hyvältä". "Mitä mieltä te olette". Olisiko tämä hyvä idea". Yllättäen-Hämmentyen:"Mitä, nyt kyllä kierrättä ja kaikuukin pahasti"."Kuuletteko minua, haloo, kuuleko kukaan?" "Kukaan ei kuule...minua"Hiljenee (passiivisena).                                                     

...jatkuu

Väliotsikko 3  Big Bang

Kohtaus 1.2 A:n hermot menevät. Hän tuskastuu tuskastuu.

A istuu edellee tietokoneruudun ääressä ja tuskailee"missä se teksti voi olla"Minne se katosi"? Toistaa hokemana, kunnes hiljenee hetkeksi ja tokaisee. "Nyt meni kyllä hermot".(Jotain efektejä???)

Väliotsikko 4  Kuuleeko tekninen tuki?  Kuuntelen!

Kohtaus 2.2 B hätääntyy. Kohta ryhmä tulee tauolta. Videotykki ei toimi, kännykkä ei toimi. Tekninen tuki ei vastaa. Usko omaan osaamiseen kariutuu. Pretzi esitys alkaa ja muut ovat tulleet seuraamaan esitystä.

B: "Esitykseni olen tehnyt Pretzillä, tiedättekö sen ohjelman? No ette tietenkään, mutta kohta näette sen". Yllättäen kaukosäätimen kanssa tulee ongelmia. B: "Hetkinen". B soittaa puhelimella, tekniseen tukeen.(puhelimen hälytystä) Tuki ei vastaa(-tööttäystä).Puhelin luisuu B.n kasvojen ja käden välistä ja B lyyhistyy masentuneena.

Väliotsikko 5  Yksin olet sinä ihminen...

Kohtaus 3.2C saa tehtäviä, muttei voi toteuttaa niitä toivotulla tavalla, koska ei osaa käyttää / systeemi ei toimi kuvitellulla tavalla. Muut kommentoivat C:n toimintaa, mutta C ei voi kommentoida takaisin.                              

C Istuu edelleen ruudun ääressä. Muiden äänet kuuluvat: ""Etsi sinä C tieto tästä kohtaa". "ja ota mukaan se läppäri niin saadan kaikki kerralla talteen" " niin ja kirjaa sinä ne Wikiin ja tuodaan ne sitten Pretziin"."oliko jollain lisättävää..., se oli siinä sitten". Puhe muuttuu päällekkäiseksi ja painajaismaiseksi kaaokseksi. Lopussa hetken hiljaisuus ennen viimeistä parenteesia "ai niin, palautus oli sitten ylihuomenna".

Väliotsikko 6  Bittiavaruusromua

Kohtaus 1.3
A vihastuu ja suuttuu (kasvot tai koko hahmo muuttuu punaiseksi ja/tai savu nousee päästä). Opiskelu muuttuu mahdottomaksi, koska esseen lopputekstit ovat hävinneet kokonaan purot.netissä.

Väliotsikko 7  Myrsky ja mylväys

Kohtaus 2.3 B rikkoo kaukosäätimen/kännykän raivoaa/sekoaa.

B nousee ylös(yllättäen) heittää kaukosäätimen pois. Raivoaa-sekoaa. Valo- ja äänitehosteet.

Väliotsikko 8  Yksi kaikkia ja kaikki yhtä vastaan

Kohtaus 3.3 C huutaa ja spammaa koko ryhmän acp sessiota.

C:"Kaikenlaisia acp systeemejä sitä onkin, mokoma videoneuvottelu". Heittää kuulokkeet nurkkaan ja laittaa kädet korville. Ei halua kuulla enää yhtään ohjetta.

Väliotsikko 9  Kyllä täältä vielä noustaan - joskus

Jokainen kohtaus 1.4, 2.4, ja 3.4

FF pelastaa! Saapuu paikalle ja lataa faktat tiskiin ja korjaa systeemit. Ta-daa!

Lopputotsikko 10  Fox of Fire

Epilogi

nStudy murskaa FF:n
Youre fired.
Katsoo yleisöön
And all of you - Shut up nStudy!

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Anteeksi, näköjään löysinkin myös tämän ryhmän Wevideot ihan kirjautumalla järjestelmään. Eli asia kunnossa ja pääsen mukaan :)
jaanahautamaki   (11.11.2011 10:07)
 

Hei, mistä löydän linkin meidän wewideoon? Oletteko laittaneet minulle sähköpostilla kutsua ryhmään?
jaanahautamaki   (11.11.2011 10:04)
 

Loistavaa käsikirjoittajat :)
jaanahautamaki   (04.11.2011 17:38)
 

Katso viesti digitarina työskentelyyn liittyen: https://letopinnot.purot.net/digitarin...
outivaha   (04.11.2011 17:03)
 

Jatkossa työskennellään wevideossa:http://www.wevideo.com/
kun tulee jotain mieleen niin käydään aktiivista :) keskustelua täällä.
outivaha   (03.11.2011 14:28)
 

Heips!
Esiinnymmekö itse vai käsinuket? Mulla on yhenlaisia käsnukkeja voin tuoda ehdolle..?
toppa   (02.11.2011 18:35)
 

Ja siis mahtihomma, että tekstiä on syntynyt!
jannelansitie   (02.11.2011 15:08)
 

Niin Timolle ja muille vielä, ajattelin, että nuo väliotsikot olisivat juuri niitä paikkoja, joissa voidaan nostaa esille Case 1- 3:n relevantteja ajatuksia eli ne voisivat olla suoria lainauksia niistä PBL -tuotoksistamme.

Silloin linkittyisi koko OTTO -jakson teemat tarinaamme.

Minä antaisin kuvien kertoa tarinan - tarinan nimeä lukuunottamatta - enkä itse tarinaa kertoisi väliotiskoilla näin lyhyessä tarinassa. Luotetaan siihen, että visuaalinen kerronta välittää tarinan.

Väliotsikot loisivat toisen kerroksen, joka on hieman tulkinnallinen sen suhteen, että miten se tähän liittyikään.

Miltä kuulostaa? Aukaisen huomenna ajatteluani, jos kuulostää hämmentävältä.
jannelansitie   (02.11.2011 15:07)
 

Hei, lisäsin käsikirjoitukseen Päivin ja minun tämän päivän tuotokset. Lisäksi siirsin tekstiä kahdelle sivulle, jotta ei tule yllätyksiä tekstin katoamisen osalta:).
outivaha   (01.11.2011 17:23)
 

Laitoin wevideo projektin kutsulinkit "Digitarinan tekeminen"-osioon.Tarvitsemme niitä jatkossa kun aloitamme materiaalin keräämisen (Digitarina-projekti) ja myöhemmin työstämään itse digitarinaa(Ketuttaa-projekti). Jos tipahdit kelkasta niin katso:
http://let.oulu.fi/opinnot/files/digi...
outivaha   (01.11.2011 11:22)
 

No itse asiassa aattelin, että väliotsikot olisivat noita "infopläyksiä" aiemmista keisseistä. Sellaisia, jotka teemansa puolesta jotenkin häilyvästi sopivat siihen kohti tarinaa. Esim. tässä meidän Case 1:stä yksi satunnainen lausahdus, joka voisi olla VÄLIOTSIKKO:

"Teknologiatuoetun oppimisen lähtökohta tulisi olla ajatus siitä mitä oppiminen ja laadukas ajattelu vaativat ja kuinka teknologia voi tätä toimintaa tukea. "

tai

Tietotekniikan pitkäjenteinen käyttö koulussa tuo esille useita yhteisöllisiä muutoksia, kuten opettajien lisääntyneen pedagogisen yhteistyön, yhteisen keskustelu- ja reflektointikulttuurin vahvistumisen sekä tietoisemman opettajayhteisön kehittymisen.
(Ilomäki & Lakkala: 202 203).
anonymous   (01.11.2011 08:49)
 

Janne, ajattelitko ehkä näin: väliotsikko 1 voisi olla vaikkapa 'Tuhon enteet'
tpalmu   (31.10.2011 22:34)
 

Henkilöiden / hahmojen A, B, C ongelmiin voisi nostaa teemoja keisseistä ja muokata kohtausta paremmin keissejä vastaamaan.

Timo: väliotsikot voivat mielestäni olla hieman "hämyisiä" niiden ai tarvitse liikaa alleviivata kohtauksessa tapahtuvia asioita. Riittää, että jokin mielikuva yhdistää väliotsikkoa ja tarinaa.

Nuo väliotsikot voivat olla myös tekstiä ja mielikuvia. Tässäpä yksi banaali esimerkki : jos henkilö B:n tunteet kuohuvat, voi väliotskon taustana olla kuvamatskua kuohuvasta joesta, synkistä pilvistä jne.
jannelansitie   (31.10.2011 22:31)